Acasă » 2015 » Noiembrie » 25 » ASB pleacă în America!
ASB pleacă în America!
Asociația Studenților Bioingineri în parteneriat cu CND Turism Vacanțe Speciale au organizat o prezentare Work and Travel- America destinată studenților Facultății de Bioinginerie Medicală.

Prezentarea programului a avut loc în data de 23 noiembrie în Amfiteatrul A1 al facultății, unde au participat un număr de aproximativ 60 de studenți dornici de informații despre pachetul Work and Travel, despre job-uri, costurile unui astfel de program, cazare și creditul la care pot apela.

Programul reprezintă un schimb cultural internațional care permite studenților din diferite țări să lucreze și să călătorească pe perioada vacanței de vară în SUA. Acest program oferă șansa de a lucra în SUA în perioada cuprinsă între 15 iunie și 30 septembrie, în timp ce în luna octombrie au ocazia de a vizita!

Cătălin Burlacu, directorul regional pe Moldova a menționat în timpul prezentării că un tânăr pentru a se putea înscrie în experiența Work and Travel trebuie să aibă peste 18 ani, să cunoască limba engleză la un nivel conversațional, să fie student, masterand sau doctorand al unei facultați acreditate de stat sau particulare la zi. Potrivit acestuia, înscrierile au început încă de la începutul lunii octombrie și vor continua până în martie 2016.

Beneficiile dobândite în urma acestei experiențe sunt :
-șansa de a intra în contact cu o mentalitate diferită de cea europeană;
-de a vizita orașele preferate, de a descoperi SUA;
-șansa de a deveni independent;
-cunoașterea unei alte culturi și dobândirea de prietenii cu oameni din diferite colțuri ale lumii.

Studenții interesați de înscrierea într-un astfel de program au posibilitatea de a-și alege job-ul pentru cele patru luni aflate în programul propus. Pentru aceasta îi sunt puse la dispoziție două modalități:

•târgul de joburi ce va avea loc la București pe 22 ianuarie 2016
•interviul virtual on-line direct cu angajatorul unde i se pot adresa și întrebări acestuia despre numărul de ore cuprinse în contract,flux clienți,cazare.

Cele mai populare job-uri la care aplică studenții sunt la hoteluri, restaurante, parcuri de distracție, super-market-uri, resorturi pe posturi precum housekeeper, wait staff, kitchen help, sales help, lifeguards etc.

Se acceptă orice loc de muncă exceptând următoarele :
- babysitter;
- supraveghetor tabere copii;
- servicii în domenii medicale/veterinare/farmaceutice;
- activitați ce presupun contactul direct cu pacienții;
- bussines cu proprii bani (vânzare/cumpărare);
- industria divertismentului pentru adulți;
- operatori vehicule sau vase ce transport pasaeri;
- orice poziție care ar putea afecta WAT.

De cele mai multe ori angajatorul este cel care se ocupă de cazarea aplicanților, însă, dacă din diverse motive acesta nu poate să ofere cazare, mai există și posibilitatea cazării oferită de către sponsor, asistată de sponsor sau în mod independent aplicantul luându-și angajamentul de a-și găsi singur locuință.

Pentru studenții care doresc să ajungă în America însă nu dispun de bani, există un credit dedicat susținerii cheltuielilor programelor de acest tip. Avantajele unui astfel de credit sunt: avans 0, perioada de grație parțială de până la 14 luni, în care plătești doar dobânda, comisioanele, prima de asigurare, iar capitalul îl rambursezi integral într-o singură tranșă, la ultima scadență.

Directorul regional împreună cu câțiva studenți care au aplicat pentru un astfel de program ne-au împărtășit din experiențele lor în Statele Unite. Florena Toma susține că “Depinde foarte mult de felul tău de a fi. Tu de acasă pleci cu un loc de muncă, la care automat ți se dă un număr de ore, minimum 32-40. Dacă ești pus pe treabă și te văd angajatorii ca fiind o persoană serioasă care vrea să muncească, atunci ai toate șansele. Dacă te gândești în felul următor - aș vrea sa dorm mai mult astăzi, îl sun și îi spun că sunt bolnav - atunci cu siguranță îți va fi mult mai greu” .

Cătălin le adună pe toate și susține că “Toți angajații Work and Travel Vacanțe Speciale au fost cel puțin o dată în SUA. Eu am fost de 6 ori, iar vara aceasta am fost și am vizitat studenții noștri. Știind că am fost ca ei, preocuparea noastră se leagă și de perioada în care sunt ei acolo, chiar dacă în Statele Unite există un sponsor de viză, colaborator al nostru, care răspunde oricărei cereri venite din partea studenților. Îi sfătuim pe studenți să se înscrie cât mai repede pentru a avea acces la primele și cele mai bune job-uri”.
Vizualizări: 337 | Adăugat de: bogdanpatrascu94 | Rating: 0.0/0