Acasă » 2015 » Mai » 22 » BENG Conference - Editia a XVIII-a
18:52
BENG Conference - Editia a XVIII-a
Duminică, 17 mai 2015, s-a încheiat cea de-a XVIII-a ediție a Conferinței Naționale de Bioinginerie pentru studenți și tineri cercetători la sfârșitul a patru zile în care spiritul inovativ al științelor bioinginerești s-a mutat în interiorul Facultății de Bioinginerie Medicală.


Conferința a ieșit în evidență prin numărul record al lucrărilor, 42, divizate în două secțiuni: Biomateriale și biotehnologii medicale – 20 de lucrări, resprectiv Bioinstrumentație - 22 de lucrări. Toate acestea au apărut într-un volum cotat cu ISSN, publicat cu ajutorul editurii „Gr. T. Popa”.

Realizatorii lucrărilor au fost din Iași de la Facultatea de Bioinginerie Medicală, în special, dar și de la alte centre universitare locale, cum ar fi Universitatea „Al. Ioan Cuza” și Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”. A onorat invitația și un grup însemnat de studenți de la Universitatea Politehnică București – specializare Inginerie medicală, dar și un tânăr cercetător din Chișinău care a impresionat prin vârsta fragedă și prin cunoștințele sale. În sălile de amfiteatru ale facultății s-au numărat 73 participanți activi (realizatori ai lucrărilor) dar și peste 60 de participanți pasivi.

Toți aceștia au putut asista la festivitatea de deschidere a conferinței de joi seară, însă interesul le-a fost captat de ziua de vineri, cea dedicată workshop-urilor. Așadar s-au desfășurat două workshop-uri în paralel, de la ora 10:00 : „Stimulare clinică în endoscopia digestivă”, susținut de către doamna Conf. Dr. Elena Toader, asistată de domnul Asist. Dr. Doru Andrițoi, în timp ce studenții specializării de Balneo-Fizio-Kinetoterapie și Recuperare medicală și-au canalizat atenția asupra prezentării „Metode complementare recuperării respiratorii și a comunicării cu pacientul – factorul esențial al relației terapeutice”. Deci doamnele Conf. Dr. Paraschiva Postolache și Șef Lucrări Dr. Mariana Rotariu au avut o serie de invitați de excepție, incluzând pe domnul Prof. Kinetoterapeut Juan Castellano, fondator al Life Pilates.

O temă mondenă și interesantă a fost expusă de domnul Șef Lucrări Dr. Mat. Marius Turnea care a detaliat despre „Sănătate și fondurile structurale și politica de coeziune 2014-2020”. Alexandru Lefter de la TopKineto a încântat audiența cu o prelegere, o discutie deschisa, despre „Drumul de la student la specialist”, în timp ce programul workshop-urilor a fost închiat la ora 15:00 de către domnul As. Dr. Tudor Ștefan Rotaru care le-a prezentat participanților despre „Cum să-și (re)descopere valorile și să le îmdrepte spre ceea ce își doresc”.

Organizatorii acestei conferințe, Asociația Studenților Bioingineri, au celebrat 18 ani de activitate prin Gala PreVo, un eveniment festiv la care au fost invitați și premiați foști membri ai Biroului de Conducere al organizației.

Sâmbătă și duminică au fost zilele de susținere și de prezentare a lucrărilor, fie în format powerpoint sau sub forma unui poster. Pe această cale mulțumim comisiei de jurizare formată din domnii Prof. Dr. Mihai Chiriță, Ș.L.Dr. Ovidiu Bredețean, Ș.L.Dr. Marin Zagnat și doamna Ș.L.Dr. Corina Cheptea la prima secțiune, în schimb ce la cea de-a doua secțiune au deliberat domnii Conf.Dr. Dan Zaharia – decanul Facultății de Bioinginerie Medicală, Ș.L.Dr.Mat. Marius Turnea și respectiv doamnele Ș.L.Dr. Mariana Rotariu și Prof.Dr. Anca Lazăr.

Nu în ultimul rând, această ediție a Conferinței Naționale de Bioinginerie pentru studenți și tineri cercetători, nu putea fi organizată de către Asociația Stundeților Biongineri fără sprijinul Conducerii Facultății de Bioinginri Medicală și a Universității de Medicină și Farmacie, sponsorii noștri: Auchan și Societatea Română de Bioinginerie Medicală (S.R.B.M.) dar și a partenerilor media: TeleM și Digi 24.
Raluca Blăjuţ, Constantin Munteanu


Mirela Roşca - preşedinte A.S.B. şi Constantin Munteanu - Vicepreşedinte Externe
Recrutat în Iaşi, Digi24
Vizualizări: 844 | Adăugat de: bogdanpatrascu94 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar