Acasă » 2015 » Aprilie » 1 » Experiment inedit făcut de către studenţii de la Facultatea de Bioinginerie Medicală din Iaşi
18:35
Experiment inedit făcut de către studenţii de la Facultatea de Bioinginerie Medicală din Iaşi

 

Patru studenţi de la Facultatea de Bioinginerie  Medicală din Iaşi sunt implicaţi într-o competitive, care are ca scop crearea şi dezvoltarea unei platforme care să aibă implementată capacitatea de a lua singură decizii .

CONTINENTAL AUTOMOTIVE ROMÂNIA organizează  cea de-a IX-a ediție a concursului -Electro-mobility2015 dedicat studenților  dornici să-și etaleze cunostințele și să răspundă unei provocări tehnice interesante ce contribuie la pregătirea lor pentru o cariera de succes.

La această competiție participă și echipa BIMBOT formată din Jasmina-Medeea Osman, Ioan-Claudiu Cristian, Bogdan-Ionuţ Chihaia  și  Alex Podaru, din Iaşi, studenți ai Facultății de Bioinginerie Medicala din cadrul  Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”, Iași, și-au pus imaginația la muncă pentru a putea crea “mașina-robot” ce se conduce singură. DA, acestă “maşină-robot” se va deplasa alegănd singură cum va face asta, analizând datele pe care acesta le primeşte de la senzori.

Sub îndrumarea unor cadre didactice universitare aceștia au pornit  în dezvoltarea maşinei autonome, concurând cu multe alte echipe, în competiție putând să participe orice echipă de studenți ai facultăților din țară.

Competiția se va desfășura în perioada 8-9 Mai 2015, provocarea constând în construirea unei “maşinuțe-robot” , care să parcurgă autonom traseul, respectiv să parcurgă traseul controlat de către un utilizator. Este un traseu cu obstacole (obiecte și rampă pe circuit), iar “maşina-robot” va trebui să se oprească automat la linia de “sosire”, respectiv controlat de către utilizator.

Echipa este la prima participare la un concurs de acest gen, provocarea fiind una imensă și piedicile apărând de după fiecare colț. Concursul reprezintă o bună oportunitate pentru studenți de a se face remarcați și pentru aș-i depăși limitele cunoștințelor. Mai multe detalii puteţi găsi pe pagina lor: https://www.facebook.com/pages/BIMbot/727081390680277 

 

 

Vizualizări: 343 | Adăugat de: asb_grup | Rating: 4.0/1
Total comentarii : 0
avatar