Acasă » 2015 » Noiembrie » 24 » UMF Tennis Open - ediția a V-a
UMF Tennis Open - ediția a V-a
Toamna anului 2015 a început cu organizarea celui mai mare turneu de tenis de câmp universitar din ţară, UMF Tennis Open, de către Asociaţia Studenţilor Biongineri (ASB) din cadrul Facultăţii de Bionginerie Medicală Iaşi.

Prima ediţie desfăşurată în noiembrie 2013, a plecat de la o simplă propunere ajungând să afirmăm că a V-a ediţie a turneului a avut un real succes atât în rândul participanţilor, cât şi al spectatorilor.

Ediţia a V-a a turneului a avut peste 90 de jucători dintre care: 33 concurenţi pentru tabloul de începători, 10 concurente pentru tabloul de feminin, 32 persoane pentru tabloul de avansaţi şi un număr de 16 jucători pentru tabloul la dublu.

Turneul a avut loc în perioada 28 octombrie-9 noiembrie, pe terenul de tenis al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi, situat lângă Biblioteca UMF. Meciurile au fost programate în funcţie de disponibilitatea şi preferinţele fiecărui participant, în limita posibilităţilor organizatorice. La această ediţie s-au înscris şi participanţi ai ediţiilor anterioare, atât pentru plăcerea de a juca tenis, cât și pentru a-şi lua revanşa sau pentru a-şi apăra punctajul şi premiile obţinute.

Turneul s-a jucat în sistemul cel mai bun în 3 seturi pentru tablourile de: începători masculin, feminin, avansaţi şi dublu.

Tabloul de simplu masculin - începători l-a avut câştigător pe Ioan Florenta, doctorand al Universităţii "Gheorghe Asachi" Iaşi, el învingându-l pe Andrei Daniliuc cu scorul final de 6-4 / 7-6
La dublu, fraţii Sorin şi Mirela Roşca s-au impus în finală, contra echipei formate din Ştefan Mancaş şi Roland Goglează, reuşind să câştige cu scorul de 6-2 / 7-5.
Finala la masculin - avansaţi i-a pus faţă în faţă pe Dali Ben Hamida (foto) şi Ştefan Mancaş, aceştia oferind un meci strâns şi terminat cu victoria lui Dali Ben Hamida.
Finalistele turneului feminin au fost Mirela Roşca şi Roxana-Maria Ribiţă, prima fiind câştigătoare a acestei ediţii cu scorul 6-2 / 6-1.

Turneul nu s-ar fi putut disputa fără partenerii şi sponsorii Asociaţiei Studenților Biongineri: Federaţia Română de Tenis, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret - Iaşi, RODOTEX, Tenis Club "Micul As", Topkineto, Kolos şi, nu în cele din urmă, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi.

Felicitări câștigătorilor și cinste învinșilor!
Vizualizări: 296 | Adăugat de: c0_c0dinamo | Rating: 0.0/0